Newham NHS

Complete refurbishment of a three surgery dental department. The PCT wanted to reduce to two surgeries whilst complying with the latest regulations.


Solution

Eclipse worked closely with the Primary Care Trust’s architect carrying out site surveys to produce a spatial design which really worked.

It was found that the larger surgery still didn’t offer the space required to work ergonomically with more than one position, so a 3 in 1 concept was developed as a solution. This included a stand-alone chair on a mobile base that could safely be moved out of the working position and the introduction of a mobile wheelchair recliner. This had a special bariatric seat attachment which had been tested to 375 Kg (59 Stone) providing an effective, economic solution to the provision of special needs facilities.

Features

  • Complete refurbishment of NHS dental department
  • Architect/PCT Liaison at early design stage
  • Spatial design layout tailored to make optimal use of the environment
  • Delivered to specification and within budget
  • Caters for wheelchair users and bariatric patients

What a wonderful job your guys have done, excellent quality, very, very impressed.

Mr Simon Wilson, Hospital Estates


Learn how we can help with your project...

Request Consultation